آسیب شناسی ارتباط صنعت و دانشگاه/نباید اجازه دهیم روحیه ناامیدی در جامعه نخبگان رواج یابد.

استان آذربایجان شرقی
معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان آذربایجان شرقی طی مصاحبه ای فرمودند:

آسیب شناسی ارتباط صنعت و دانشگاه/نباید اجازه دهیم روحیه ناامیدی در جامعه نخبگان رواج یابد.

معتقدم پشتیبانی و مانع زدایی از تولید با تحقیق و پژوهش ایجاد می‌شود.

 جلال شیری، دانشیار جوان دانشگاه تبریز و معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید آذربایجان شرقی است که چهار سال پیاپی جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان معرفی شده است.

سرپرستی مرکز پژوهشی مهندسی و علوم آب دانشگاه تبریز، برنده جایزه دانش آموختگان برتر علمی پژوهشی بنیاد ملی نخبگان، برگزیده علمی قشر بسیج اساتید در هشتمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، انتخاب پژوهشگر برتر دانشگاه تبریز، برنده جایزه مؤلف رساله برتر در پنجمین جشنواره ملی مهندسی و مدیریت آب ایران، برنده جایزه مؤلف رساله برتر در دومین جشنواره ملی آثار برتر پژوهشی در حوزه بهره وری، برنده جایزه‌های مؤلف مقاله برتر در دومین جشنواره ملی آثار برتر پژوهشی در حوزه بهره وری، مشاور رییس اسبق سازمان جهاد کشاورزی استان، عضو مؤسس قطب علمی هیدروانفورماتیک ایران و ... از جمله دیگر دستاوردهای علمی، آموزشی و اجرای این عضو هیات علمی دانشگاه تبریز است.

در نخستین روزهای بهاری سال 1400 و با وی در مورد نقش دانشگاه و اساتید در پیشتیبانی و مانع زدایی از تولید به گفت‌وگو نشستیم که حاصل آن را در ادامه می‌خوانیم:

جلال شیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به اینکه یکی از ارکان اساسی در استقلال اقتصادی هر کشور دانشگاه‌های آن کشور است، اظهار داشت: اگر دانشگاه‌ها با تولید علم نافع بتواند نیازهای عمده علمی کشور را در پزشکی، صنعت، کشاورزی، علوم انسانی، اقتصادی و... تأمین کند، راه را برای استقلال کشور باز می‌کند.

وی تاکید کرد: این علم نافع، پیش شرطی دارد که باید این علم با صنعت و جامعه پیوند داشته باشد لذا باید بین تولید علم و کاربرد آن باید رابطه دو طرفه برقرار شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، با بیان اینکه یکی از اساسی‌ترین موارد در تحقق شعار سال باید پررنگ‌تر و عملی‌تر شدن ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه باشد، ادامه داد: با این اقدام از یک سو دانشگاه علم نافع را تولید کرده و در اختیار صنعت و اجرا قرار می‌دهد و دانشگاه هم در راستای نیازهای صنعت حرکت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تولید علم غیرنافع، یک آفت برای جامعه دانشگاهی محسوب می‌شود، گفت: تا جایی که می‌توانیم باید نیاز علمی صنعت در دانشگاه تولید شود.

جلال شیری، با تاکید بر اینکه نخبگان و دانشگاهیان باید وارد میدان شده و ارتباط غیر شعاری، عینی و عملی با جامعه و صنعت داشته باشند، ابراز داشت: انتظار ما از این دانشگاه‌ها و صنعت ارتباط عملی است.

وی خاطر نشان کرد: معتقدم اراده اساتید و اراده دانشجویان نیاز جدی در این مسیر است و وظیفه زمینه سازی و بستر سازی دولت، پیش‌نیاز پشتیبانی علمی و مانع زدایی فنی و علمی از سوی دانشگاه است.

معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید آذربایجان شرقی، تلاش برای حل «مسئله محور» مشکلات کشور را لازم و ضروری دانست و ابراز داشت: باید به صورت عملی به حل مسئله محور امورات کشور بپردازیم چراکه اکنون مقالات کم اثر در مجلات نامعتبر کمکی به رشد علمی کشور نمی‌کند.

منبع گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز-23 فروردین1400

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.